1 Doe het hertenvlees, de uien, wortelen, selderij, zout, peper en de kruiden in een grote glazen kom of stoofschotel.
Gedaan2 Giet de rode wijn en de bouillon over het hertenvlees, dek af en marineer in de koelkast gedurende 8 uur.
Gedaan3 Giet de marinade af en bewaar dit voor later in dit recept.
Gedaan4 Bak het spek in een grote pan op hoog vuur tot het knapperig wordt.
Gedaan5 Haal het spek, op 2 eetlepels na, uit de pan en leg het op keukenpapier om het vet eruit te laten trekken.
Gedaan6 Fruit de uien, wortelen en selderij in het spekvet gedurende 5 minuten tot de groenten zacht worden. Breng ze over in een kom en zet ze even opzij.
Gedaan7 Leg vervolgens het stoofvlees samen met de bloem in de pan en bak het in het resterende spekvet.
Gedaan8 Als alle kanten van het vlees gebruind is roer je de tomatenpuree erdoor en kook je het mengsel gedurende 1 minuut.
Gedaan9 Voeg de champignons, de gekookte groenten, het knapperige spek en het bewaarde marinadevocht toe aan de pan met het gebakken hertenvlees.
Gedaan10 Kook het mengsel afgedekt op laag vuur gedurende zo’n 45 minuten tot 1 uur. Het hertenvlees stoofpotje is gaar als het vlees en de groenten mals zijn en de saus is ingedikt.
Serveren
Serveer de stoofpot met eenvoudige verse groenten en een lepel of twee heerlijke zoete aardappelpuree.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Franse hertenstoof
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling