1 Om te beginnen het hertenvlees, de uien, wortelen, selderij, zout, peper en de kruiden in een grote schaal doen.
Gedaan2 Vervolgens kunt u de rode wijn, de bouillon over het hertenvlees, dek de schaal af zet deze in de koelkast gedurende 8 uur.
Gedaan3 Wanneer u gaat bereiden giet u de marinade af en bewaar dit voor later in dit recept.
Gedaan4 Bak het spek in een grote pan op hoog vuur tot het knapperig wordt.
Gedaan5 Haal het spek, op 2 eetlepels na, uit de pan en leg het op keukenpapier om het vet eruit te laten trekken.
Gedaan6 Fruit de uien, wortelen en selderij in het spekvet gedurende 5 minuten tot de groenten zacht worden. Breng ze over in een kom en zet ze even opzij.
Gedaan7 Leg vervolgens het stoofvlees samen met de bloem in de pan en bak het in het resterende spekvet.
Gedaan8 Als alle kanten van het vlees gebruind is roer je de tomatenpuree erdoor en kook je het mengsel gedurende 1 minuut.
Gedaan9 Voeg de champignons, de gekookte groenten, het knapperige spek en het bewaarde marinadevocht toe aan de pan met het gebakken hertenvlees.
Gedaan10 Kook het mengsel afgedekt op laag vuur gedurende zo’n 45 minuten tot 1 uur. Het hertenvlees stoofpotje is gaar als het vlees en de groenten mals zijn en de saus is ingedikt.
Eet smakelijk,
Serveren
Deze stoofpot is bijzonder lekker als hij wordt geserveerd met een verse groente aan de zijkant, samen met wat knapperig brood of zoete aardappelpuree.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Stoofpot van Hert
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling