1 Meng de wildpoulet met de bloem en bestrooi met zout en peper.
Gedaan2 Verhit de olie en boter in een braadpan en bak er het vlees eventueel per portie rondom goudbruin in.
Gedaan3 Schil de wortel, ui en knoflook (iets kleiner) en snij in stukken.
Gedaan4 Neem het vlees uit de pan en bak de wortel, de ui, de knoflook en de spekblokjes ca. 5 minuten in het bakvet.
Gedaan5 Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels, de jeneverbessen en de tijm toe en bak ca. 1 minuut mee.
Gedaan6 Doe het vlees weer in de pan en giet het bier erbij.
Gedaan7 Voeg het bouillonblokje toe en vul eventueel aan met water tot het vlees net onder staat.
Gedaan8 Dek de pan af met een deksel en stoof het vlees in ca. 2 uur en 30 minuten op laag vuur gaar.
Serveren
Lekker met Belgische frieten. Voor een meer feestelijke uitvoering is rode kool, of zuurkool met aardappel puree een heerlijke combinatie. Stoofpeertjes erbij en genieten maar.
Wist u dit?
Het wild zwijn dat u op onze site kan bestellen afkomstig is van de Veluwe. Dus echt in het wild geleefd heeft.
Het grootste deel van het wild dat in Nederland wordt verkocht is afkomstig uit oost Europa waar het wild leeft op wild boerderijen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Wildzwijn stoofpot met bier
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling