Gedaan2 Breng de gevogeltefond in een hapjespan aan de kook en laat het ongeveer 8 minuten inkoken tot er nog 1/3 van over is.
Gedaan3 Voeg vervolgens de port, kersen en tijm toe en laat het weer 8 minuten inkoken tot er weer 1/3 over is.
Gedaan4 Verhit ondertussen boter in een koekenpan en bak de biefstukken in 4 minuten op hoog vuur. Keer ze halverwege om. leg de biefstukken op een warm bord apart en pak ze in met aluminiumfolie.
Gedaan5 Laat ze ongeveer 5 minuten rusten.
Gedaan6 Giet het vet uit de pan maar zorg ervoor dat de aanbaksels er nog in zitten.
Verwijder de tijm uit de portsaus en schenk de portsaus in de pan met aanbaksels.
Verwarm het op middelhoog vuur en roer de aanbaksels door de saus.
Gedaan7 Serveer de biefstukken met de saus. Hertenbiefstuk recept maak je zó.
Eet lekker met ’n puree en groente zoals pastinaak.
Serveren
Hert met portsaus, ’n snel klassiek en eenvoudig saus recept wat je al van te voren kan maken. Eet lekker met aardappelpuree en stoofpeertjes.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Hertenbiefstuk met portsaus
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling