Varkensvlees salade
Bereiding
Bereid de pulled Porc zie recept
1 Vlees fijnmaken
Trek het gare varkensvlees uit elkaar met twee vorken of hak het fijn in een keukenmachine tot het smeuïg maar nog een beetje structuur heeft.
2 Mengen
Voeg de boter, roomkaas, mosterd, kappertjes, augurk en sjalot toe. Meng alles goed door elkaar met een vork of spatel. Breng op smaak met peper en zout. Voor extra diepte kun je wat verse tijm of peterselie toevoegen.
3 Even laten rusten
Zet de spread minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen mengen.
Kooktips
Je kunt dit recept ook maken met restjes pulled pork.
Heerlijk met een likje grove mosterd bovenop of wat ingelegde rode ui.
Voor een pittige variant: voeg een beetje gerookt paprikapoeder of chili toe.
Serveren
Snijd het stokbrood in schuine sneetjes en rooster licht als je van extra crunch houdt. Besmeer royaal met de meat spread en garneer eventueel met een augurkje of kruiden.