SELECT id from recepten where naam = 'Procureur met rozemarijn' Procureur met rozemarijn || SEKK Recepten
Procureur met rozemarijn
Bereiden in: braadpan
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 2 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 800 g procureur, in grove stukken, 
  • 2 uien, in halve ringen, 
  • 4 teentjes knoflook, geplet, 
  • 1 wortel, in plakjes, 
  • 2 takjes rozemarijn, 
  • 1 el tomatenpuree, 
  • 250 ml witte wijn (of heldere bouillon), 
  • 250 ml kippenbouillon, 
  • 1 laurierblad, 
  • Zout & peper, 
  • Scheutje olijfolie
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 32x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.8
Recepten > Varken > Procureur met rozemarijn

Procureur met rozemarijn

Bereiding

1 Verhit een stoofpan met wat olijfolie en bak het varkensvlees rondom bruin. 
2 Voeg de ui, knoflook en wortel toe en fruit 5 minuten mee. 
3 Roer de tomatenpuree erdoor en laat even meebakken. 
4 Blus af met de wijn en voeg daarna de bouillon toe.
5 Doe de rozemarijn en het laurierblad erbij, breng op smaak met zout en peper.
6 Laat het geheel zachtjes sudderen met de deksel op de pan, ca. 2 uur, tot het vlees zacht en uit elkaar valt.

Serveren

Voor een feestelijk tintje combineer je deze stoof met:
- Romige aardappelgratin – zacht, smeuïg en perfect bij kruidig vlees 
- Geroosterde voorjaarsgroenten – wortel, pastinaak en asperges
- Frisse lentesalade – met radijs en citroen-honingdressing
- Ambachtelijk brood – om lekker mee te dippen

Wijnsuggestie – een zachte Twentse wijn , van voortreffelijke kwaliteit!
Tip: Werk het stoofpotje af met een takje rozemarijn of citroenrasp voor een frisse, feestelijke touch!
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.