Varkenshaas bakken
1 Haal de varkenshaas 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Gedaan2 Verhit de olijfolie en boter in een pan op middelhoog vuur.
Gedaan3 Bak de varkenshaas rondom goudbruin in ca. 3-4 minuten per kant.
Gedaan4 Laat het vlees 5-7 minuten rusten onder aluminiumfolie voordat u het in mooie plakken snijdt.
Gebakken appel
1 Snijd de appels in dunne partjes en verwijder het klokhuis.
Gedaan2 Smelt boter in een pan en voeg de appelpartjes toe.
Gedaan3 Voeg honing, kaneel en citroensap toe en bak op lage temperatuur tot ze licht gekaramelliseerd en zacht zijn (ca. 5-7 minuten).
Romige aardappelpuree
1 Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water 20 minuten tot ze zacht zijn.
Gedaan2 Giet af en stamp de aardappelen fijn.
Gedaan3 Voeg boter en warme melk toe en roer tot een luchtige puree.
Gedaan4 Breng op smaak met zout en peper.
Haricots verts met knoflook
1 Kook de haricots verts 4-5 minuten in gezouten water en giet af. Uit pot alleen opwarmen.
Gedaan2 Verhit olijfolie in een pan en bak de fijngesneden knoflook kort aan.
Gedaan3 Voeg de haricots verts toe en bak nog 2 minuten.
Serveren
Schenk een glas fruitige witte wijn bij dit gerecht voor een heerlijke combinatie.
Met deze combinatie van kruidig, zoet en hartig zet u een feestelijke maaltijd op tafel die perfect past bij Pasen of een gezellig etentje!
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Mediterrane Varkenshaas
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling