1 Balletjes draaien: Meng alle ingrediënten voor de balletjes tot een soepel gehaktmengsel. Draai er kleine soepballetjes van (ter grootte van een knikker) en zet ze even koel weg.
Gedaan2 Soepbasis maken: Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan. Fruit de ui en knoflook 2–3 minuten glazig. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren.
Gedaan3 Tomaten en groenten toevoegen: Voeg de gepelde tomaten toe en prak deze grof. Voeg daarna de wortel, paprika, courgette, prei en kruiden toe. Roer goed door.
Gedaan4 Bouillon erbij: Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.
Gedaan5 Balletjes toevoegen: Voeg nu de rauwe gehaktballetjes toe aan de hete soep. Laat nog eens 10–15 minuten zacht koken, tot de balletjes gaar zijn.
Gedaan6 Op smaak brengen: Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer eventueel met een lepel verse peterselie of wat geraspte kaas.
Serveren
Lekker met een stuk knapperig brood of ciabatta met roomboter.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Tomaten groentesoep
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling