1 Kook de mie in water met zout in 4-5 min. beetgaar. Zet de mie apart. Snijd de kipfilets in dunne reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper klein.
Gedaan2 Verhit de olie in een pan of wok. Bak daarin 5 min. de reepjes kipfilet. Voeg de lente-uitjes en de kleingesneden chilipeper toe en roerbak nog 1 min.
Gedaan3 Voeg de uitgelekte mie toe en bak 1 min. mee. Doe nu de overige ingrediënten erbij. Breng alles aan de kook en laat op een laag vuur ca. 1min. pruttelen. Serveer het miepannetje heet.
Kooktips
Roer het miepannetje voortdurend goed door om te voorkomen dat het aanbakt.
Variatie:
U kunt de kipfilets heel goed vervangen voor varkens of runderfilets
Serveren
Een salade van geraspte komkommer met een yoghurtdressing smaakt hier prima bij. Serveer als dessert een fruitsorbet.
Wist u dit?
Hoewel pindakaas veel vet bevat en daardoor ook veel calorieën, is het ook gezond. Pindakaas is namelijk een uitstekende bron van vitamine B en E.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Thais miepannetje met kip
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling