1 .Vul een pan met water, twee eetl vloeibaar bouillonblokje of blokjes Maggi en de kipfilets. Breng aan de kook en laat vervolgens zacht koken, tot de kip gaar is.
Gedaan2 Laat de kip wat afkoelen en pluk vervolgens met twee vorken uit elkaar.
Gedaan3 Laat de wortel en doperwten en de mais goed uitlekken en snipper ondertussen je ui.
Gedaan4 Smelt de roomboter in een ruime hapjes- of koekenpan. Fruit hierin je ui, tot deze zacht wordt.
Gedaan5 Voeg de laurier, piment en tomatenpuree toe. Voeg twee eetl. vloeibaar kip bouillonblokje toe of verkruimel er 2 Maggi blokjes over. Schep goed door en bak even mee.
Gedaan6 Voeg piccalilly toe en roer goed door. Nu mogen ook de doperwten, worteltjes, mais, plakjes augurk en de geplukte kip erbij.
Gedaan7 Proef en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
Kooktips
Eerst Pastei-deeg maken
Ingrediënten:
500 g bloem
125 g boter
150 g reuzel
zout
100 ml water
Extra nodig
1 ei om te bestrijken
1 kleine taartring
1.Verwarm de oven voor op 170 °C.
2.Kneed van de bloem, boter, reuzel, zout en water een soepel deeg en laat het deeg opstijven in de koelkast.
3.Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit.
4.Steek het deeg met behulp van de taartring uit en verdeel de vulling erover.
5.Kluts het ei en bestrijk de rand van het deeg ermee.
6.Klap het deeg dicht en druk de randen goed vast.
7.Maak met duim en wijsvinger een kartelrandje en bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met ei.
8. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Surinaamse pasteitjes met kip
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling