1 Snipper de ui en de knoflooktenen. Fruit deze even aan in een goede laag olie.
Gedaan2 Snij de kip in middelgrote stukken. Als u de uien en de knoflook een minuutje hebt gefruit mag u ze eruit halen en bakt u de kip aan. Schroei de kip aan de zijkanten dicht. De kip hoeft nog niet gaar te zijn.
Gedaan3 Schil en snijd de aardappels in kleinere stukken.
Gedaan4 Als de kip goed aangebakken is doet u de ui en knoflook samen met de aardappels in de wokpan. Bak alles even goed aan en doe de masala kruiden erbij.
Gedaan5 Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, niet alles in 1 keer dus. De kip en aardappelen mogen niet geheel onder de bouillon staan.
Gedaan6 Als laatste voeg je de madame jeanette peper toe. Pas op! deze moet u heel toevoegen en blijf constant uw gerecht proeven.
Gedaan7 Blijf ondertussen de bouillon toevoegen totdat de aardappels gaar zijn, dat zal ongeveer 30 tot 40 minuten duren. Als laatste aan het gerecht voeg je de kouseband toe. Snijd deze in stukken van 3 a 4 cm en doet deze 15 minuten voor het einde erbij.
Gedaan8 Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 8 tot 10 minuten. Laat ze even afkoelen in ijskoud water en pel de schil er af en bak ze daarna in een pan met een laagje olie licht krokant.
Gedaan9 De roti vellen kan je even opwarmen in de pan of in de magnetron. Serveer een rotivel met het kipmengsel en het ei op een bord.
Dan is je Surinaamse roti met kip klaar, smakelijk!
Kooktips
Pas op: hou de madame Jeanette héél, als de madame jeanette peper openbreekt dan wordt de roti namelijk heel snel heel pittig.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Surinaamse Roti met kip
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling