1 Het vlees in 5 of 6 dikke plakken snijden en royaal zouten
Gedaan2 Eerst de pan verhitten en daarna 100 g er in laten smelten. Bak vervolgens de plakken, in porties, rondom bruin.
Gedaan3 Haal ze uit de pan en leg ze even apart.
Gedaan4 Bak nu de champignons, uien, knoflook, bospeen en bleekselderij in het bakvet.
Gedaan5 Na een paar minuten doorroeren en de peper, laurier, kaneel en rozemarijn toevoegen.
Gedaan6 Schenk de fond en de wijn in de pan en breng even aan de kook.
Gedaan7 Leg de stukken vlees weer in de pan, doe het deksel erop en zet ongeveer 4 uur in een oven op 120 graden: het vlees moet tegen die tijd botermals zijn.
Haal het vlees uit de pan, vis de kruiden eruit en laat de saus wat verder inkoken. Klop er op het laatst nog een klontje boter door en leg het vlees weer in de saus. Eet er hutspot bij.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Stoofpot met klapstuk
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling