1 Pan verwarmen en olie erin doen.
Gedaan2 Beginnen met het fruiten van de in wat groter gesneden stukken ui. Daarna de knoflook, in vieren gesneden, erbij doen. Ook de niet versneden peterselie erbij in fruiten. Wanneer dit klaar is uit de pan scheppen en fijn maken in een blender.
Gedaan3 De 2,5 cm. grote stukken vlees in dezelfde pan doen, even rondom aanbraden. Daarna het vuur laag en de wijn toevoegen. Hierin kunt u het bouillonblokje kruimelen. Tot slot ook de rest van de kruiden en een beetje peper en zout toevoegen.
Gedaan4 De in de blender fijngemaakte knoflook, ui en peterselie aanlengen met een kopje water. Dit mag nu ook in de pan.
Gedaan5 Als laatst de erwten en de saffraan toevoegen. Zoveel water toevoegen tot vlees net onderstaat. Het vlees moet nu een half uur op een laag vuurtje sudderen. Af en toe even omscheppen. Daarna nog 10 minuten zonder deksel laten koken.
Gedaan6 De plak brood roosteren en verkruimelen/fijn malen. Deze kruimels als paneermeel toevoegen aan de saus.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Stoofpot Spaanse Guiso de cerdo
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling