SELECT id from recepten where naam = 'Frikandel Home Made' Frikandel Home Made || SEKK Recepten
Frikandel Home Made
Bereiden in: frituurpan, braadpan
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 500 gram varkensvlees zoals: procureur, hamlappen, karbonade, varkensgehakt
  • 1 theelepel= gemiddeld 3 gram
  • 5 gram zout
  • 3 gram peper
  • 3 gram piment
  • 3 gram nootmuskaat
  • 3 gram uienpoeder (gepureerde ui kan ook)
  • in melk geweekt brood, maximaal 150 gram
  • 75 ml slagroom
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 110x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.0
Recepten > Varken > Frikandel Home Made

Frikandel Home Made

Bereiding

Voor het maken van dit recept is een keukenmachine erg makkelijk.

1 Maakt u eerst het vleesdeeg, door alle ingrediënten in een keukenmachine flink te mengen. Het iets (in melk/water) geweekte brood ook toevoegen. Mooie egale massa van maken.
2 Daarna rolt u hiervan de ‘frikandellen pijpjes’. Ieder pijpje direct na het rollen in heet water leggen en daar 10 min. in laten garen en stijf worden.
3 Vervolgens de pijpjes uit het water halen, laten drogen en wanneer u er klaar voor bent kunt u ze gaan bakken, frituren en roosteren, net wat u wilt. Lekker toch!

Serveren

Serveer met een lekkere salade of ambachtelijk gemaakte sauzen VanOnzeBoer
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.