SELECT id from recepten where naam = 'Stamppot raapsteeltjes met runderworstjes' Stamppot raapsteeltjes met runderworstjes || SEKK Recepten
Stamppot raapsteeltjes met runderworstjes
Bereiden in: Pan
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 4 runderworstjes (lekker gekruid gluten en E-nummervrij)
  • 1 bosje raapstelen
  • circa 10 radijsjes
  • scheutje melk
  • 2 klontjes roomboter
  • 1 volle tl grove mosterd
  • rasp van 1/2 citroen
  • 50gr veldsla
  • boter of olie om in te bakken
  • zeezout
  • peper
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 73x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.1
Recepten > Rund > Stamppot raapsteeltjes met runderworstjes

Stamppot raapsteeltjes met runderworstjes

Bereiding

1 De aardappels schillen en in kleinere stukken snijden.

2 Zet ze op met water en zout. Laat 20 minuten koken.

3 Bak je de runderworstjes vast in boter of olie. Houd ze daarna warm.

4 De raapstelen maak je schoon en hak je in grove stukken (zowel steel als blad). De radijsjes snijd je in dunne plakjes.

5 Wanneer de aardappels zacht zijn en net uit elkaar vallen, giet je ze af. Stamp ze nu fijn. Schenk halverwege een scheutje melk erbij en stamp verder.

6 Nu de roomboter, mosterd en citroenrasp erdoor. Daarna volgen de raapstelen en radijs.

7 Proef en breng op smaak met zout en peper.

Serveer in grote kommen of diepe borden met de veldsla en worstjes. Eet smakelijk!

Wist u dit?

Raapstelen zijn heerlijk om rauw te verwerken in een salade of stamppot, maar je kunt ze ook koken, stoven en roerbakken. Raapstelen is een echte voorjaarsgroente en is van maart tot juni verkrijgbaar uit Nederland.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.