Dit recept is 71x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.2
Recepten > Rund > Stamppot raapsteeltjes met runderworstjes
Stamppot raapsteeltjes met runderworstjes
Bereidingswijze
1 De aardappels schillen en in kleinere stukken snijden.
Gedaan2 Zet ze op met water en zout. Laat 20 minuten koken.
Gedaan3 Bak je de runderworstjes vast in boter of olie. Houd ze daarna warm.
Gedaan4 De raapstelen maak je schoon en hak je in grove stukken (zowel steel als blad). De radijsjes snijd je in dunne plakjes.
Gedaan5 Wanneer de aardappels zacht zijn en net uit elkaar vallen, giet je ze af. Stamp ze nu fijn. Schenk halverwege een scheutje melk erbij en stamp verder.
Gedaan6 Nu de roomboter, mosterd en citroenrasp erdoor. Daarna volgen de raapstelen en radijs.
Gedaan7 Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveer in grote kommen of diepe borden met de veldsla en worstjes. Eet smakelijk!
Wist u dit?
Raapstelen zijn heerlijk om rauw te verwerken in een salade of stamppot, maar je kunt ze ook koken, stoven en roerbakken. Raapstelen is een echte voorjaarsgroente en is van maart tot juni verkrijgbaar uit Nederland.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Stamppot raapsteeltjes met runderworstjes
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling