1 Veeg de champignons en shiitake met een stuk keukenpapier schoon.
Gedaan2 Houd ongeveer 1/5 deel van de champignons en shiitake achter voor de garnering en snij de rest in plakjes.
Gedaan3 Verwarm de helft van de olijfolie in een ruime pan en fruit de ui 4-5 min op matig vuur. Voeg de champignons en shiitake toe en bak ze al omscheppend 3-4 min mee. Voeg de tijm en kastanjes toe en schep alles goed om. Schenk de bouillon erbij, breng langzaam aan de kook.
Gedaan4 Zet het vuur lager en laat de soep ca 15 min zacht koken. Pureer de soep met een staafmixer. Meng de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Gedaan5 Bak de pancetta in een droge koekenpan in enkele min goudbruin. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
Gedaan6 Snij de achtergehouden champignons en shiitake in plakjes. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes al omscheppend 3-4 min tot het vocht vrij begint te komen. bestrooi ze met wat zout en peper.
Serveren
Schep de soep in diepe borden of kommen. Verdeel er de waterkers, gebakken paddestoelen en gebakken pancetta over. Serveer eventueel met warm lekker brood.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Kastanje Paddenstoelensoep
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling