SELECT id from recepten where naam = 'Stamppot Boerenkool van Oma' Stamppot Boerenkool van Oma || SEKK Recepten
Stamppot Boerenkool van Oma
Bereiden in: grote pan
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 75 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 750 gram gewassen boerenkool
  • 750 gram spareribs of krabbetjes
  • 6 grote aardappels
  • 1 ui
  • 1/2 liter bouillon
  • zout en peper
  • Eventueel varkens rookworst bij serveren
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 62x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.2
Recepten > Varken > Stamppot Boerenkool van Oma

Stamppot Boerenkool van Oma

Bereidingswijze

1 Doe de boerenkool in een vergiet en schenk er ruim kokend water over en vervolgens laten uitlekken

Gedaan
2 Schil de aardappels en rasp ze en zet ze daarna afgedekt weg

Gedaan
3 Ui in snippers snijden en ook afgedekt wegzetten

Gedaan
4 Zet een grote pan op het vuur, boerenkool de spareribs en de bouillon in de pan doen, geheel aan de kook brengen

Gedaan
5 Vuur laag zetten en de deksel op de pan, in 75 minuten laten gaar koken

Gedaan
6 Boerenkool moet nu lekker zacht zijn. Een kwartier voor het einde van de kooktijd van de boerenkool de geraspte aardappel en de gesnipperde ui toevoegen. Als laatste peper en zout naar eigen smaak toevoegen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.