1 Voorbereiden: Verwijder (eventueel) het vlies aan de achterkant van de ribben (dit maakt ze malser). Marineer de ribs of wrijf ze goed in met een dry rub (bijv. paprikapoeder, knoflookpoeder, bruine suiker, peper, zout). Laat dit minimaal 2 uur intrekken, liefst een hele nacht.
Gedaan2 Garen (Low & Slow): Stel de BBQ of oven in op 120–140°C. Gaar de ribs 2,5 tot 3 uur indirect (dus niet boven de hittebron), zodat ze langzaam mals worden. Wikkel de ribs eventueel halverwege in aluminiumfolie met een scheutje appelsap of bouillon om ze extra sappig te houden. Bij Spare Ribs VanOnzeBoer is dit niet nodig, die hebben veel mals vlees.
Gedaan3 Aflakken & Roosteren: Haal de ribs uit de folie en bestrijk ze royaal met barbecuesaus of glaze.
Gedaan4 Grill ze nog 10–15 minuten op directe hitte of onder de ovengrill tot de saus lekker plakkerig en gekarameliseerd is.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Spare Ribs garen
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling