Maak de marinade een dag van te voren zodat het vlees lekker op smaak komt
1 Pel ui en knoflook en snipper fijn. roer 4 eetl. van het citroensap, de rode wijnazijn, de olijfolie en de oregano door elkaar in een kom. Kruid met peper en zout.
Gedaan2 Snij het varkensvlees in blokjes en doe ze in de marinade. Dek af en zet een nacht koel weg.
1 Schil voor de tzatziki de halve komkommer, snij hem doormidden, schraap er met een lepel de pitjes uit en rasp het vruchtvlees door de yoghurt. Pel de knoflookteentjes en pers ze erbij.
Gedaan2 Voeg olijfolie en citroensap toe, kruid met peper en zout, meng en zet een paar uurtjes koel weg.
Nu aan de slag met de bereiding:
1 Rijg de varkensvleesblokjes aan 4 satépennen.
Gedaan2 Grill de souvlaki in 8 à 10 minuten gaar in de grillpan of op de barbecue, draai ze om de 2 minuten met een kwartslag.
Gedaan3 Serveer met de tzatziki en onze overheerlijke Pita broodjes . Werk af met peterselie.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Souvlaki met tzatziki
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling