1 Snij de ui, selderij, wortel en de prei in kleine stukjes
Gedaan2 Snij het rundvlees of soepvlees in kleine stukjes. Als je grote delen wilt toevoegen, kan dat ook. Als je mergpijpen wilt gebruiken, kan je ze gewoon in hun geheel toevoegen.
Gedaan3 Doe 1,8 liter water (het zal indampen tot ongeveer 1 liter bouillon) in een soeppan voeg het vlees hieraan toe.
Breng het aan de kook en schep het schuim wat aan de bovenkant van de soep verschijnt er af. Dit zijn eiwitten die uit het vlees komen.
Gedaan4 Voeg alle groenten, selderij en laurierblaadjes toe. Wanneer het water kookt kan je het vuur laag draaien en de soep nog 3 uur zachtjes trekken, het mag maar heel zachtjes koken.
Gedaan5 Giet de soep door een zeef zodat alle grote onderdelen achter blijven in de zeef. Als je graag hele heldere bouillon wilt, kan je het ook filteren door een dunne theedoek of kaasdoek.
Gedaan6 Als je vlees hebt gebruikt, voeg dan het vlees terug aan de bouillon. Als je mergpijpen hebt gebruikt kan je die gewoon verwijderen. Alle grote stukjes uit de soep kan je weggooien.
Gedaan7 Breng de soep op smaak met zout en peper.
Voilà! Vleesbouillon!
Heerlijk om zo te eten, of om te gebruiken als basis voor andere soepen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Rundvleesbouillon
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling