SELECT id from recepten where naam = 'Runderrollade met rozemarijn en knoflook' Runderrollade met rozemarijn en knoflook || SEKK Recepten
Runderrollade met rozemarijn en knoflook
Bereiden in: braadpan
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 45 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 luxe lende rollade 600 gram
  • olijfolie
  • 30 gr roomboter
  • 5 teentjes knoflook
  • 4 rozemarijntakjes
  • 50 ml rode wijn
  • 200 ml runderbouillon
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 2x beoordeeld. Gem. beoordeling: 10.0
Recepten > Rund > Runderrollade met rozemarijn en knoflook

Runderrollade met rozemarijn en knoflook

Bereiding

1 Laat de rollade om te beginnen rustig op kamertemperatuur komen
2 Verhit de pan en doe er de olie in, braad de rollade rondom bruin aan, dit mag op redelijk hoog vuur.
3 Voeg nu de roomboter, hele knoflooktenen en hele takken rozemarijn toe en braad dit nog even mee.
4 Blus nu af met de rode wijn en laat dit even inkoken.
5 Nu de bouillon er aan toevoegen en de rollade in ongeveer 30 minuten mooi bruin en gaar braden, hou het deksel schuin op de pan. Keer de rollade regelmatig om.

6 Haal de rollade uit de pan, leg hem op een snijplank en bedek het met aluminiumfolie.
7 Zet de pan met jus op een hoog vuur om de jus eventueel nog in te koken.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.