1 Snijd het vlees in repen van ca. 2 cm dik. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen.
Gedaan2 Verhit de helft van de olie in een wok. Bak daarin de uienringen en paprikareepjes 2 min. Neem ze dan uit de pan en zet ze apart.
Gedaan3 Verhit de rest van de olie in een wok. Braad daarin het vlees rondom aan en bestuif met de bloem. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Bak het mengsel nog 2 min. op een hoog vuur. Voeg dan de paprika, uien, tomatenpuree en tomaten toe.
Gedaan4 Zet het vuur lager en laat de ragout met een deksel op de pan 30 min. sudderen. Roer de slagroom erdoor, breng op smaak en bestrooi met peterselie.
Kooktips
Zet het vuur lager en laat de ragout met een deksel op de pan 30 min. sudderen. Roer de slagroom erdoor, breng op smaak en bestrooi met peterselie.
Variatie:
U kunt de paprika ook vervangen door 2 geschilde en in blokjes gesneden vastkokende aardappelen.
Serveren
U kunt de slagroom ook kloppen en op de ragout serveren. De slagroom wordt dan niet in de saus verwerkt.
Wist u dit?
U kunt hiervoor het beste zogenoemde rumpsteaks gebruiken. Die zijn afkomstig uit het achterste deel van de lendenen en hebben een mooie, malse structuur.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Runderragout met tomaten
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling