1 Zet een grote pan met koud water op. Doe daar de beenderen in en breng ze aan de kook. Laat de kook er even over gaan en schep daarna de beenderen eruit. Spoel af met koud water. Dit doe u om al het vet en vuil van de beenderen te verwijderen.
Gedaan2 Nu de botten met de schenkel en de poulet opzetten in koud water.
Gedaan3 Langzaam aan de kook brengen. Laat 3 uur laag opstaan. Daarna afschuimen (mocht u niet weten hoe dat moet, lees dan het blog Bouillon de basis van veel lekkers) ook het vet kunt u verwijderen, gebruik hier voor een stuk keukenpapier en leg deze op de bouillon, het vet wordt nu geabsorbeerd.
Gedaan4 Snijd ondertussen alle groenten grof en was zo nodig. Alle groenten en kruiden nu toevoegen.
Gedaan5 Laat de runderbouillon minimaal 6 uur trekken. Een nacht op laag is helemaal lekker.
Gedaan6 Zeef de runderbouillon door een dubbele zeef met een theedoek ertussen.
Gedaan7 Schep het deel dat u gelijk voor een soep wilt gebruiken over in een andere pan.
Gedaan8 De rest kunt u verder inkoken om het daarna als licht geconcentreerde bouillon of fond in te vriezen.
Nu heeft u een runderbouillon gemaakt die u goed kunt gebruiken voor soepen, al dan niet gebonden of als basis voor sauzen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Runderbouillon, de basis
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling