Nachos schotel
Bereiding
Oven alvast voor verwarmen op 200 °C
1 Rul het gehakt, of snij het andere vlees in stukje en maak het klaar in de pan en bestrooi met Mexicaanse kruiden
2 Voeg de mails en de bosui toe, ook de in kleine stukjes gesneden tomaat erbij doen
3 Leg in de ovenschaal eventueel wat bakpapier. De gesmolten kaas blijft anders zo aan de schaal plakken
4 Verdeel de helft van het klaargemaakte mengsel over de boden van de schaal
5 Vervolgens afdekken met de nachos
6 Nu de rest van het mengsel over de nachos verdelen
7 Schep de zure room er in dotten op, wat ringetjes jalapeño
8 Tot slot het gerecht bestrooien met de kaas en 10 minuten in de oven zetten.
9 Voor the finishing touch, koriander of peterselie er over knippen.
Kooktips
Mexicaanse kruidenmix zelf maken
Om bijvoorbeeld kip mee te marineren voor in een wrap of voor in een Mexicaanse ovenschotel.
2 theel paprikapoeder
½ theel cayennepeper
1 theel komijn
1 theel knoflook poeder (of 1 teentje vers)
snufje zout
Serveren
Deze schotel kan ook lekker met rijst geserveerd worden