Trek om te beginnen zelf de bouillon, zo niet gebruik kant en klare fond op bouillonblokjes, zie recept.
1 Begin met het bakken van de uienringen. Duurt ongeveer 20 minuten voordat ze mooi bruin zijn en licht beginnen te karamelliseren
Gedaan2 Knoflook toevoegen en en door roeren, daarna de bloem. 2 minuten roeren. Pas op dat het nu niet te heet is anders veranderen de bloemkorreltje in 'oliebollen' dus beter het vuur iets lager
Gedaan3 Nu al roeren de bouillon en wijn toevoegen.
Gedaan4 De smaakmakers tijm, laurierblad en eventueel peper en zout toevoegen
Gedaan5 Sluit de pan en laat 25 minuten pruttelen
Gedaan6 De tijm en laurier eruit halen en proef of de soep op smaak is
Gedaan7 Grill voorverwarmen
Gedaan8 Stokbrood plakjes roosteren en over de soepkommen verdelen
Gedaan9 Schep de soep erover en bedek de broodjes met de kaas
Gedaan10 Zet de kommen onder de grill tot dat de kaas bruin kleurt en gesmolten is
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Franse uiensoep
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling