1 Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
Gedaan2 Verhit de boter in de braadpan tot deze niet meer bruist en braadt het ribstuk aan beide kanten 2 minuten aan.
Gedaan3 Blus af met de rode wijn.
Gedaan4 Voeg het water en het runderbouillonblokje toe (het vlees moet onder water en wijn staan).
Gedaan5 Snijd de knoflook en ui in kleine stukjes, en doe deze samen met de kruidnagel, gemalen peper, laurier en de jeneverbessen in de pan.
Gedaan6 Laat op zacht vuur 2-3 uur stoven tegen het kookpunt. Als het vlees uit elkaar begint te vallen, dan is het gaar.
Gedaan7 Haal het vlees uit de pan en zeef het stoofvocht.
Gedaan8 Kook het stoofvocht in tot de helft van het volume, eventueel op smaak brengen en afbinden met wat aardappelzetmeel tot een heerlijke jus.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Ribstuk basis recept
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling