SELECT id from recepten where naam = 'Ribstuk basis recept' Ribstuk basis recept || SEKK Recepten
Ribstuk basis recept
Bereiden in:
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 0 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 ribstuk van ca 800 gram
  • • 2 dl rode wijn
  • • 1 runderbouillonblokje
  • • ½ liter water
  • • 10 jeneverbessen
  • • 1 teentje knoflook
  • • 2 kruidnagels
  • • 2 blaadjes laurier
  • • zwarte peper uit de molen
  • • 50 gr boter
  • • 1 ui
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 1x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.0
Recepten > Rund > Ribstuk basis recept

Ribstuk basis recept

Bereiding

1 Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
2 Verhit de boter in de braadpan tot deze niet meer bruist en braadt het ribstuk aan beide kanten 2 minuten aan.
3 Blus af met de rode wijn.
4 Voeg het water en het runderbouillonblokje toe (het vlees moet onder water en wijn staan).
5 Snijd de knoflook en ui in kleine stukjes, en doe deze samen met de kruidnagel, gemalen peper, laurier en de jeneverbessen in de pan.
6 Laat op zacht vuur 2-3 uur stoven tegen het kookpunt. Als het vlees uit elkaar begint te vallen, dan is het gaar.
7 Haal het vlees uit de pan en zeef het stoofvocht.
8 Kook het stoofvocht in tot de helft van het volume, eventueel op smaak brengen en afbinden met wat aardappelzetmeel tot een heerlijke jus.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.