SELECT id from recepten where naam = 'Ragout van wildzwijn' Ragout van wildzwijn || SEKK Recepten
Ragout van wildzwijn
Bereiden in: braadpan
Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 600 g wildzwijnpoulet
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 ml rode wijn
  • 400 ml wild - of runderbouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 2 el room
  • 1 rol bladerdeeg
  • peper & zout.
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 92x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.5
Recepten > Wild > Ragout van wildzwijn

Ragout van wildzwijn

Bereidingswijze

1 Bak het vlees in boter rondom bruin, voeg ui, wortel en bleekselderij toe, bak even mee en roer de bloem erdoor.
Gedaan
2 Voeg tomatenpuree toe, blus af met rode wijn en schenk de bouillon erbij.
Gedaan
3 Voeg laurier en tijm toe en laat ±1,5 uur zachtjes stoven tot het vlees mals is.
Gedaan
4 Roer de room erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Gedaan
5 Schep de ragout in ovenvaste schaaltjes, dek af met bladerdeeg
Gedaan
6 Bestrijk met een beetje ei en bak ±20 minuten op 200°C tot goudbruin.

Serveren

Serveer warm, met wat cranberrycompote of spruitjes met spekjes erbij — een herfstgerecht dat voelt als een omhelzing.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.