SELECT id from recepten where naam = 'Hertenstoof' Hertenstoof || SEKK Recepten
Hertenstoof
Bereiden in: braadpan
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 150 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 800 g hertenpoulet
  • 250 g kleine (zilver)uitjes, gepeld
  • 2 el bloem
  • 2 el olijfolie of boter
  • 1 glas rode wijn
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 250 ml wildfond of runderbouillon
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el tomatenpuree
  • Peper en zout naar smaak
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 519x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.7
Recepten > Wild > Hertenstoof

Hertenstoof

Bereidingswijze

1 Bestrooi het hertenpoulet met bloem, peper en zout.
Gedaan
2 Verhit boter of olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Haal het uit de pan.
Gedaan
3 Fruit in dezelfde pan de knoflook, wortel en de zilveruitjes kort aan.
Gedaan
4 Roer de tomatenpuree erdoor en blus af met de rode wijn. Laat even inkoken.
Gedaan
5 Voeg de tomatenblokjes, fond, tijm en laurier toe. Breng aan de kook.
Gedaan
6 Doe het hertenpoulet terug in de pan en laat op laag vuur 2 tot 2,5 uur zachtjes stoven tot het vlees boterzacht is.
Gedaan
7 Breng op smaak met peper en zout. Serveer met aardappelpuree of knapperig brood.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.