1 Snijd vlees in dunne reepjes. Pel en halveer de ui en snijd in ringen. Schil de de sinaasappels, snijd in partjes,verwijder de witte velletjes en vang het sap op.Verhit de olie in een pan of wok.
Gedaan2 Roerbak de rundvleesreepjes 2/3 min. in de hete olie tot ze bruin zijn.Voeg de uienringen toe en bak het geheel nog 2 min.
Gedaan3 Meng maïzena, sinaasappelsap, bouillon, mosterd, honing en het opgevangen sap en roer door het vleesmengsel. Breng aan de kook.
Gedaan4 Zet het vuur laag en laat met een deksel op de pan 30 min. smoren tot het vlees gaar is.Verwarm tot slot de partjes sinaasappel mee en breng op smaak met zout, peper en peterselie.
Kooktips
Verwijder bij het schoonmaken van de sinaasappel zorgvuldig de witte velletjes. Die hebben een bittere smaak.
Variatie
U kunt in plaats van sinaasappel ook 1-2 rode grapefruits of bloedsinaasappels gebruiken.
Serveren
Serveer hierbij aardappelpuree en verse spinazie. Een fruitige rode wijn smaakt er prima bij.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Ragout met sinaasappel
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling