1 Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Pel de uien knoflook en snijd ze fijn. Laat de ansjovis goed uitlekken en snijd in stukken.
Gedaan2 Breng de kipdelen op smaak met zout en peper en bestuif ze met bloem. Verhit 1 el olie in een pan of wok. Braad daarin de kipdelen in ca. 10 min. bruin. Neem ze uit de pan en zet ze apart.
Gedaan3 Verhit de rest van de olie in een pan of wok. Bak daarin 5 min. de paprika, ui en knoflook. Voeg dan weer de kipdelen toe. Giet de wijn erbij en roer er de tomaten en oregano door.
Gedaan4 Laat met een deksel op de pan ca. 25 min. pruttelen. Voeg de kappertjes toe en verwarm ze ca. 5 min. mee. Bestrooi met basilicum en serveer.
Kooktips
Als u geen passende deksel bij de pan of wok heeft, kunt u deze ook goed afdekken met een stuk aluminiumfolie.
Serveren
Serveer hierbij aardappeltjes met een klontje boter en gekookte sperziebonen. Stoofpeertjes zijn er een lekker dessert bij.
Wist u dit?
Oregano heeft een sterkere smaak dan het gecultiveerde 'zusje' majoraan. Beide helpen bij spijsverteringsklachten zoals een opgeblazen gevoel.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Provencaalse kip
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling