1 Maak de bouillon: Breng de gehele rookworst (uit de verpakking) en 1,5 liter water aan de kook in een grote soeppan. Laat dit 25 minuten pruttelen. Haal de rookworst uit de bouillon en leg het weg op een bord.
Gedaan2 Fruit in een middelgrote koekenpan, knoflook en ui met een theelepel boter tot deze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
Gedaan3 Voeg het knoflook-uienmengsel toe aan de bouillon. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen, laurier, zout en peper toe.
Gedaan4 Kook tot de aardappelen gaar zijn, ongeveer 15 minuten.
Gedaan5 Klop de bloem en zure room in een kom tot een gladde massa. Voeg 100 ml van de bouillon toe aan het mengsel van zure room en klop verder tot een glad en dun geheel. Giet het mengsel in de soep terwijl je voortdurend door roert.
Gedaan6 Laat de soep in een kleine 5-10 minuten binden door regelmatig te roeren terwijl de soep verder pruttelt.
Gedaan7 Snijd de rookworst in plakjes van een halve centimeter dik en voeg deze toe aan de soep.
Gedaan8 Proef de soep en breng op smaak met zout en zwarte peper. Kook nog 1 à 2 minuten om de worst te verwarmen.
Gedaan9 Halveer de eieren in de lengte. Serveer de soep en garneer met ei en een takje dille.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Poolse soep witte Borsjt
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling