Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Was de groenten voor gebruik.
1 Pel de ui en knoflook. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Gedaan2 Schil de gember en snijd deze extra fijn.
Gedaan3 Halveer de prei in de lengte en snijd deze in halve ringen.
Gedaan4 Schil de wortel, snijd in de lengte door en vervolgens in extra fijne plakjes.
Gedaan5 Snijd de kern van de kool eruit en snijd de kool in fijne reepjes.
Gedaan6 Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in fijne reepjes.
1 Verhit 2 eetlepels olie in een wok- of hapjespan en bak de bami/nasi blokjes in 5 minuten goudbruin op hoge temperatuur.
Gedaan2 Voeg nu de wortel toe en bak deze 2 minuten mee (eventueel nu ook de doperwten).
Gedaan3. Doe vervolgens de ui, knoflook, gember en paprikareepjes in de pan en bak dit gedurende 3 minuten mee op middelhoge temperatuur.
Gedaan4 Voeg daarna de gesneden kool en prei toe en bak nogmaals 3 minuten.
5 Voeg nu de kruiden/groente mix VanOnzeBoer toe en bak kort mee. Meng door de gekookte rijst en verwarm dit onder voortdurend roeren, totdat alles goed warm is. Kruid eventueel naar eigen smaak.
Kijk bij de TIP! voor een nasi of bami speciaal
Kooktips
Tip voor een nasi of bami speciaal: Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de 4 eieren. Verwarm de inhoud van het zakje satésaus in een andere pan.
Serveren
Serveren: Verdeel de nasi over 2 of 4 borden.
Garneer de nasi met een gebakken eitje, satésaus.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Nasi VanOnzeBoer
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling