Gegrilde karbonade
Bereiding
1 Maak rondom in de karbonades kleine sneetjes met de punt van een scherp mes.
2 Steek de rozemarijn en knoflook in de sneetjes en bestrijk het vlees met olie.
3 Bestrooi met grove zoutkorrels en grofgemalen peper.
4 Leg het vlees op de barbecue op een stuk aluminiumfolie om verbranden van kruiden en knoflook te voorkomen.
5 Rooster het vlees om en om gaar. Afhankelijk van de dikte van de karbonades is dat bij een kerntemperatuur tussen de 63-72 graden.
Kooktips
Bereiding geroosterde puntpaprika's
Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de gehalveerde paprika's en leg ze met de bolle kant omhoog op de bakplaat. Leg de ui erbij.
Meng de oregano met de knoflook, paprikapoeder en olie en lepel dit over de paprika's. Maal naar smaak zeezout erover en rooster de paprika's 15-20 minuten hoog in de oven.
Serveren
Lekker met geroosterde puntpaprika's of tomaten.