Pittige rundertaco's
Bereiding
1 Pel ui en knoflook en snijd ze fijn. Braad het gehakt in een antiaanbakpan of wok kort aan zonder vet te gebruiken. Voeg ui, knoflook, bloem en chilipoeder toe en braad het mengsel nog 3-4 min.
2 Voeg tomaten en runderbouillon toe. Breng op smaak en breng aan de kook. Laat het mengsel op een laag vuur en laat ca. 25 min. zachtjes koken.
3 Rasp de kaas. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en de olijven in plakjes.
4 Vul elke taco eerst met wat sla en dan met 1-2 el van het gehaktmengsel. Garneer met olijven en kaas. Serveer met zure room, die u bestrooit met wat paprikapoeder.
Kooktips
U kunt in plaats van taco's ook tortilla's gebruiken. Verwarm deze kort en vul ze zoals u pannenkoeken zou vullen.
Variatie:
Vervang het gehakt voor de afwisseling eens door runderfilets- of schnitzels, die u in heel dunne reepjes snijdt
Serveren
Serveer hierbij partjes tomaat en guacamole: gepureerde avocado, op smaak gebracht met limoen en kruiden.
Wist u dit?
IJsbergsla werd vroeger onder grote stukken ijs van de westkust van Amerika naar de oostkust getransporteerd. IJsbergsla is bijzonder goed houdbaar.