1 Pel ui en knoflook en snijd ze fijn. Braad het gehakt in een antiaanbakpan of wok kort aan zonder vet te gebruiken. Voeg ui, knoflook, bloem en chilipoeder toe en braad het mengsel nog 3-4 min.
Gedaan2 Voeg tomaten en runderbouillon toe. Breng op smaak en breng aan de kook. Laat het mengsel op een laag vuur en laat ca. 25 min. zachtjes koken.
Gedaan3 Rasp de kaas. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en de olijven in plakjes.
Gedaan4 Vul elke taco eerst met wat sla en dan met 1-2 el van het gehaktmengsel. Garneer met olijven en kaas. Serveer met zure room, die u bestrooit met wat paprikapoeder.
Kooktips
U kunt in plaats van taco's ook tortilla's gebruiken. Verwarm deze kort en vul ze zoals u pannenkoeken zou vullen.
Variatie:
Vervang het gehakt voor de afwisseling eens door runderfilets- of schnitzels, die u in heel dunne reepjes snijdt
Serveren
Serveer hierbij partjes tomaat en guacamole: gepureerde avocado, op smaak gebracht met limoen en kruiden.
Wist u dit?
IJsbergsla werd vroeger onder grote stukken ijs van de westkust van Amerika naar de oostkust getransporteerd. IJsbergsla is bijzonder goed houdbaar.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Pittige rundertaco's
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling