SELECT id from recepten where naam = 'Pittige rundertaco\'s' Pittige rundertaco's || SEKK Recepten
Pittige rundertaco's
Bereiden in: Pan of Wok
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 35 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 700 g rundergehakt, varkensgehakt
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 1 el bloem
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • (à 370 g)
  • 150 ml runderbouillon
  • zout, zwarte peper
  • 100 g Goudse kaas
  • l /4 krop ijsbergsla
  • 50 g met paprika gevulde
  • olijven
  • 8 taco's, paprikapoeder
  • 150 ml zure room
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

  • 745 kcal, 3130 kJ
  • 46 g vet
  • 45 g eiwit
  • 38 g koolhydraten
  • 3 g vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 41x beoordeeld. Gem. beoordeling: 9.8
Recepten > Rund > Pittige rundertaco's

Pittige rundertaco's

Bereiding

1 Pel ui en knoflook en snijd ze fijn. Braad het gehakt in een antiaanbak­pan of wok kort aan zonder vet te gebruiken. Voeg ui, knoflook, bloem en chilipoeder toe en braad het mengsel nog 3-4 min.

2 Voeg tomaten en runderbouillon toe. Breng op smaak en breng aan de kook. Laat het mengsel op een laag vuur en laat ca. 25 min. zachtjes koken.

3 Rasp de kaas. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en de olijven in plakjes.

4 Vul elke taco eerst met wat sla en dan met 1-2 el van het gehaktmengsel. Garneer met olijven en kaas. Serveer met zure room, die u bestrooit met wat paprikapoeder.

Kooktips

U kunt in plaats van taco's ook tortilla's gebruiken. Verwarm deze kort en vul ze zoals u pannenkoeken zou vullen.

Variatie:
Vervang het gehakt voor de afwisseling eens door runderfilets- of schnitzels, die u in heel dunne reepjes snijdt

Serveren

Serveer hierbij partjes tomaat en guacamole: gepureerde avocado, op smaak gebracht met limoen en kruiden.

Wist u dit?

IJsbergsla werd vroeger onder grote stuk­ken ijs van de westkust van Amerika naar de oostkust getransporteerd. IJsbergsla is bijzonder goed houdbaar.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.