1 Vermeng in een grote kom het varkensgehakt met de specerijen, koriander, mangochutney en het broodkruim. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar.
Gedaan2 Vorm met bloem bestoven handen 16 even grote balletjes van het gehakt en zet deze kort in de koelkast.
Gedaan3 Verhit de olijfolie in een pan of wok. Braad hierin de gehaktballetjes circa 12 min. en keer ze daarbij af en toe om.
Gedaan4 Neem de balletjes uit de pan en laat ze op keukenpapier goed uitlekken. Garneer ze naar keuze met koriander en serveer de balletjes zo heet mogelijk. Geef er Turks brood bij.
Kooktips
Door de gehaktballetjes in stap 2 kort te koelen, behouden ze tijdens het braden beter hun vorm.
Serveren
Serveer hierbij tevens een yoghurtdip met geraspte komkommer, die u op smaakt brengt met munt.
Wist u dit?
Garam Masala is een uit India afkomstig specerijen mengsel van kruidnagel, kardemom, koriander, kummel, kaneel en nog diverse andere kruiden.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Pittige gehaktballetjes met pita
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling