1 Schil de krieltjes, kook ze in kokend water met zout in ca 15 min. gaar, giet ze af en laat ze uitlekken.
Gedaan2 Snijd het vlees in dunne plakjes en breng deze op smaak met kerriepoeder. Pel de ui en snijd fijn.
Gedaan3 Verhit de olie in een pan of wok. Bak daarin ca 2 min de uiensnippers. Voeg de krielaarappeltjes toe en bak ze 1 min. mee.
Gedaan4 Voeg het vlees toe en bak het in ca 8 min. goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Garneer het gerecht met peterselie en serveer het zo heet mogelijk.
Kooktips
Dit eenpansgerecht is ook heel goed te bereiden met een restje aardappelen.
Serveren
Serveer bij dit snelle eenpansgerecht een makkelijke salade van rauwkost met wortel, tomaten en paprika.
Wist u dit?
Kerriepoeder bestaat niet enkel uit kerrie, maar is een mengsel dat uit maximaal 10% gemalen peulvruchten, maïzena of dextrose en 5% zout mag bestaan.
Bij kerrie is het altijd raadzaam poeder van goede kwaliteit te kopen, bijvoorbeeld bij een reformzaak. Goed kerriepoeder heeft een hoog specerijengehalte.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Krieltjes met varkensvlees
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling