1 Vermeng het gehakt goed met de broodkruimels, ei, tomatenpuree en 1/2 tl oregano. Breng op smaak met zout en peper en vorm van de massa 12 balletjes. Zet ze afgedekt minimaal 30 min. in de koelkast.
Gedaan2 Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn. Verhit de olie in een pan en verhit daarin de gehaktballetjes rondom in 4-5 min. bruin.
Gedaan3 Haal de gehaktballetjes uit de pan en doe er de ui en knoflook in over. Fruit ze kort. Voeg de tomaten en de rest van de oregano toe.
Gedaan4 Breng het geheel aan de kook. Voeg de gehaktballetjes toe en laat ze ca. 30 min. zachtjes koken. Serveer de gehaktballetjes bestrooid met peterselie.
Kooktips
Zorg dat u de gehaktballetjes enige tijd koud wegzet. Ze worden dan steviger en zijn makkelijker te braden.
Variatie
U kunt de oregano ook vervangen door fijngesneden tijmblaadjes of gladde peterselie.
Serveren
Serveer bij de gehaktballetjes spaghetti of tagliatelle. Geef als dessert frisse room kwark met schijven sinaasappel.
Wist u dit?
In de natuurgeneeskunde wordt oregano als antiseptisch middel gebruikt. Oregano heeft ook de naam goed te helpen bij maagklachten.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Pikante gehaktballetjes
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling