1 snijd het vlees in smalle reepjes. Pel de knoflook en snijd in blokjes. Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes, en snijd fijn.
Gedaan2 Doe vlees, knoflook, chilipeper, sojasaus, sherry en gember in een kom en laat het vlees 15 min. marineren. Roer het af en toe goed door.
Gedaan3 Maak de lenteuitjes schoon en was ze grondig. Snijd ze in stukken van ca.2 cm lang. Verhit de olie in een pan of wok.
Gedaan4 Braad het vlees met de marinade op een hoog vuur 2-3 min. aan. Voeg de lenteuitjes toe. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager. Laat het vlees 5-10 min. zachtjes pruttelen tot het zacht is. Breng op smaak met zout en peper.
Kooktips
Als u het vlees voor aanvang 15 min. in het vriesvak legt, kunt u het makkelijker in dunne reepjes snijden.
Serveren
U kunt het rundvlees als volledige maaltijd serveren als u er nog 250 g gekookte pasta of bami doorheen schept.
Wist u dit?
Sojasaus wordt gemaakt van gefermenteerd sojabonenextract, gedroogde tarwe, zout. suiker en gist. Er zijn diverse soorten en de smaak varieert van zoetig tot zout.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Pikant rundvlees
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling