Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit deze waarbij u twee temperatuurzones creëert: een deel loeiheet voor het dichtschroeien (350 °C) en een deel matig heet voor het doorgaren (160 °C).
1 Snijd de picanha steak in de breedte in dikke stroken van 5 cm breed.
Gedaan2 Wrijf de stroken rondom goed in met de gehalveerde bol knoflook.
Gedaan3 Vouw de picanha stroken dubbel zodat de vetlaag als een boog aan de buitenzijde zit en spies ze vast op een grote BBQ- of kebabspies.
Gedaan4 Bestrooi de gespieste picanha rijkelijk met grof zeezout en leg ze op het heetste deel van de BBQ.
Gedaan5 Grill de spiesen al draaiend tot het vet begint te smelten en het vlees mooi van kleur is.
Gedaan6 Gaar verder door tot een kerntemperatuur is bereikt van 54 °C boven het matig hete deel van de BBQ.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Picanha spies Churrasco stijl
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling