1 In de braadslee de mergpijpjes, de ui en gember even roosteren. Doe dit in 20 min. halverwege even omroeren.
Gedaan2 Nu in een hete koekenpan zonder braadmiddel de kruiden even roosteren. in 3 min. de koriander, steranijs, kaneel, kardemom en kruidnagel.
Gedaan3 Nu gaan we verder in een soeppan; doe de 2 liter bouillon (of het bouillontablet en 2 liter water) in de pan en voeg alle kruiden, de ui en gember toe. Niet te vergeten de mergpijpjes. Laat dit nu 2 uur zachtjes koken. Is deze tijd verstreken dan de bouillon zeven en de vissaus toevoegen.
Gedaan4 De noedels kunnen nu klaargemaakt worden.
Gedaan5 Snij nu het garnituur, dat wil zeggen het vlees in dunne plakjes-reepjes, de peper in dunne ringetjes, de koriander en munt niet te fijn.
We zijn nu zover; schep de hete bouillon in de voorverwarmde kommen of borden. Nu de overige ingrediënten toevoegen te beginnen met het v lees. Dat nu gaart in de hete bouillon. Maakt het verder af met de koriander, taugé, munt en beetje rode peper.
Eet smakelijk, u zelf gemaakte Pho!
Kooktips
Vervanging:
1 theelepel kardemompoeder (mits vers) = de zaden van 6 peulen
(in geval van nood) 1 theelepel kardemom = 1/2 theelepel kaneel + 1/4 theelepel nootmuskaat
Vissaus te vervangen door:
1 theelepel Worcestershiresaus
1 theelepel sojasaus
1 theelepel sojasaus met een scheutje limoensap
Wist u dit?
Kardemom wordt vaak gebruikt in allerlei soorten koekjes en gebak, hoofdzakelijk om de heerlijke geur die het gebak dan verspreidt.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Pho
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling