Voorbereiding: alle groenten in kleine blokjes snijden en de knoflook kneuzen.
1 Verwarm een scheut olijfolie in een grote soeppan
Gedaan2 Fruit de ui en doe er de knoflook bij.
Gedaan3 Voeg nu alle gesneden groeten toe en laat onder af en toe roeren stoven.
Gedaan4 Roer nu rustig de tomatenpuree erdoor en leng aan met de warm gemaakte bouillon.
Gedaan5 Leg de bavette en de Parmezaankorst in de bouillons leggen.
Gedaan6 Breng de bouillon nu aan de kook en laat op een zacht vuur het vlees en alle andere ingrediënten garen. Sluit de pan niet helemaal af.
Gedaan7 In de tussentijd de kool in reepjes snijden. Ook de spruiten schoonmaken en in snippers snijden. Beide nu toevoegen aan de soep.
Gedaan8 De geschilde aardappelen en de peterseliewortels ook in blokjes snijden en ook in de soep schuiven.
Gedaan9 Nu zijn de bonen aan de beurt. Eerst even afspoelen onder koud water. Samen met de blokjes tomaat nu ook toevoegen aan de soep. Leg de laurier en de tijm in de soep. Kruid met peper en zout.
Nu moeten we geduld hebben. De soep is klaar wanneer het vlees helemaal uit elkaar valt. De bavette uit elkaar halen met een vork.
Breng de soep naar wens op smaak met peper en zout. Giet de minestrone in kommen of soepborden en werk af met Parmezaankrullen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Minestronesoep met bavette
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling