SELECT id from recepten where naam = 'Pasta al ruga' Pasta al ruga || SEKK Recepten
Pasta al ruga
Bereiden in: Stoofpan
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 180 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 800 g riblappen in grove stukken
  • 2 el olijfolie, 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g), 
  • 1 el tomatenpuree
  • 150 ml rode wijn (optioneel)
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl gedroogde oregano, Zout & peper naar, smaak, 
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 25x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.9
Recepten > Rund > Pasta al ruga

Pasta al ruga

Bereiding

1 Verhit de olie in een stoofpan en bak de riblappen rondom bruin. Haal ze uit de pan.
2 Fruit ui, knoflook, wortel en bleekselderij tot ze zacht beginnen te worden.
3 Roer de tomatenpuree erdoor en blus eventueel af met de rode wijn. Laat kort inkoken.
4 Voeg de tomaten, kruiden en riblappen weer toe. Vul aan met wat water of bouillon tot het vlees net onder staat.
5 Laat het geheel 2,5–3 uur zachtjes sudderen tot het vlees uit elkaar valt en de saus mooi dik is. 
6 Breng op smaak met zout en peper.

Serveren

Lekker met: tagliatelle of spaghetti óf lekker rustiek met een stuk brood om die rijke saus op te deppen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.