SELECT id from recepten where naam = 'Ouderwets draadjesvlees' Ouderwets draadjesvlees || SEKK Recepten
Ouderwets draadjesvlees
Bereiden in: slowcooker
Voorbereiding: 0 minuten
Bereiding: 0 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 kg riblap
  • 3 uien, in halve ringen
  • 3 wortels, in stukken
  • 250 g champignons
  • gehalveerd
  • 3 teentjes knoflook
  • fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 2 takjes tijm (of 1 tl gedroogde)
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 ml runderbouillon
  • 250 ml rode wijn (of extra bouillon)
  • 2 el bloem
  • 2 el boter of olie om het vlees aan te braden
  • Peper en zout naar smaak
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is nog niet beoordeeld
Recepten > Rund > Ouderwets draadjesvlees

Ouderwets draadjesvlees

Bereiding

1 Voorbereiden: Bestrooi de riblappen royaal met peper, zout en de bloem.
2 Aanzetten: Verhit boter/olie in een koekenpan en braad de riblap kort aan tot mooi bruin. Doe daarna in de slowcooker of crockpot.
3 Groenten: Bak in dezelfde pan de uien, knoflook en tomatenpuree kort aan. Voeg dit samen met de wortel, champignons en kruiden bij het vlees in de crockpot.
4 Vocht toevoegen: Schenk de rode wijn en bouillon erbij. Roer voorzichtig door.
5 Garen: Zet de crockpot op low (6–8 uur) of high (4–5 uur), tot het vlees volledig uit elkaar valt in zachte draadjes.

Serveren

Serveren: Haal de laurier en kruidnagels eruit. Trek (wanneer u dit wilt) het vlees met twee vorken uit elkaar en schep door de saus.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.