1 Was de appels, boor de klokhuizen eruit met een appelboor en de snijd de appels in plakken. Smelt de boter in een pan en bak daarin de plakken appel 2-3 min. Neem ze vervolgens uit de pan.
Gedaan2 Doe de kippenpoten en kipvleugels in de pan en braad ze op een middelhoog vuur ca. 5 min. rondom goudbruin.
Gedaan3 Voeg tweederde van de appelplakken toe. giet de cider erbij en breng alles krachtig op smaak met zout en peper. Braad de kipdelen 40-45 min. en keer ze af en toe om.
Gedaan4 Doe dan de rest van de appelplakken in de pan en voeg de slagroom en salie toe. Breng op smaak met zout en peper en verwarm het geheel nog ca. 5 min. tot de cidersaus iets is ingekookt. Serveer de kip heet.
Kooktips
Vervang de kipdelen eens door magere varkenskoteletjes. Verkort dan wel de gaartijd in stap 3 tot 35 min.
Serveren
Serveer hierbij gebakken aardappelen en gesmoorde sperziebonen of worteltjes. Geef appeltaart met vanille-ijs toe.
Wist u dit?
In Frankrijk worden appels ook wel 'pommes en l'air' (luchtappels) genoemd om ze te kunnen onderscheiden van 'pommes de terre' - aardappelen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Normandische kip
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling