1 Verdeel de kip, bijvoorbeeld met een wildschaar, in twaalf stukken. Wrijf de stukken goed in met zout. Klop in een kom de eieren los.
Gedaan2 Wentel de stukken kip door de bloem. Klop overtollige bloem eraf en wentel de kip vervolgens eerst door het ei en dan door de broodkruimels. Verhit de olie in een wok op 190 °C.
Gedaan3 Frituur de stukken kip in porties ca. 15 min. in de hete olie tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Houd de kip afgedekt in een voorverwarmde oven van 50 °C warm tot alle stukken kip gefrituurd zijn.
Gedaan4 Snijd de citroen in partjes. Serveer de stukken met de partjes citroen en takjes peterselie.
Kooktips
De olie is heet genoeg als een blokje witbrood dat u in de olie doet, in 30 sec. goudbruin en knapperig is.
Variatie
U kunt de stukken kip ook inwrijven met mild paprikapoeder of met zogenoemde citroenpoeder.
Serveren
Serveer er frietjes of gebakken aardappelen bij, en geef er crème fraîche bij, die u op smaak brengt met kruiden.
Wist u dit?
Kippenvlees bevat weinig vet en is rijk aan eiwit. De smaak van de kip hangt af van het voer dat de dieren eten. Scharrelkippen hebben de beste smaak.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Krokant gefrituurde kip
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling