1 Draai de kipfilet door de gehaktmolen. Schrap de wortels en rasp ze fijn. Snijd de mozzarella in heel dunne reepjes. Vermeng het gehakt met de mozzarella en breng krachtig op smaak met zout en peper.
Gedaan2 Vet een groot stuk aluminiumfolie in met boter. Vorm van het gehakt een vierkant van 20 x 30 cm. Verdeel er de groenten over. Strooi er de kruiden gelijkmatig over. Rol het gehakt dan op en wikkel het aluminiumfolie er strak omheen. Draai de uiteinden goed vast.
Gedaan3 Zet een stoomrekje in een pan of wok met kokend water en leg er de kiprol op. Dek de pan af en stoom de kiprollade in 1 u gaar in de waterdamp. Neem voorzichtig uit de pan. Snijd de rollade in plakjes en serveer.
Kooktips
Rol de rollade in stap 2 vanaf de lange kant op. Bevochtig uw handen zodat het gehakt niet blijft plakken.
Serveren
Serveer bij dit bijzondere gerecht een gemende salade met partjes tomaat en een frisse kruidenvinaigrette.
Variatie:
U kunt de gedroogde kruiden voor de afwisseling vervangen door fijngehakte hazelnoten of amandelen.
Wist u dit?
Gedroogde kruiden hebben een krachtiger smaak dan verse kruiden. Wees daarom altijd voorzichtig met het toevoegen ervan en proef of het voldoende is.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Kleurige kiprollade
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling