SELECT id from recepten where naam = 'Kippensoep van oma' Kippensoep van oma || SEKK Recepten
Kippensoep van oma
Bereiden in: Pan
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 120 minuten

Ingrediënten (4 pers.)

  • 1 kip of 4 kippenbouten
  • 1 winterwortel of 2 wortels
  • 2 stengels selderij
  • 1 ui
  • 1 laurierblaadje
  • 1 dingetje gedroogde foelie
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels, gekneusd
  • scheutje kruidenazijn
  • handje vermicelli
  • 2 takjes krulpeterselie
Mail mij het boodschappenlijstje

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 436x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.9
Recepten > Kip > Kippensoep van oma

Kippensoep van oma

Bereiding

1 Snij de wortels en de selderij in kleine stukjes. Snij de ui in ringen

2 Doe de kip met de groente, laurier, foelie en peper in een grote pan. Doe er zoveel koud water bij dat de kip onder water staat. Zet de soep op en breng aan de kook.

3 Draai het vuur laag en laat de soep 2 uur pruttelen.

4 Haal de kip uit de pan. Pluk het witte kippenvlees van de kip en doe die weer in de pan. Doe de vermicelli erbij.

5 Kookt de soep? Dep eventueel wat teveel vet eraf met een stukje keukenpapier. Breng ‘m dan op smaak met een beetje azijn, peper en zout. Strooi de fijngesneden peterselie over de soep.

Serveren

Lekker met Knoflookbrood erbij

Wist u dit?

Warme kippensoep als je griep hebt, werkt beter dan vitaminebruistabletten. Zelfs als je een beetje misselijk bent, gaat een soepje er nog wel in. Hoest en een verstopte neus? Hou die kop dampende soep lekker bij je gezicht en adem diep in. Het geheim is cysteïne, een stof in kippenvlees, die als antioxidant werkt en het immuunsysteem versterkt. Oma zou zeggen: baat het niet, dan schaadt het niet, dus schep maar op.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.