1 Laat de maïs uitlekken. Pureer in een keukenmachine de helft ervan met 150 ml water. Snijd het rookspek en de kipfilet klein. Pel de ui en snijd klein. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Gedaan2 Verhit de olie in een wok en bak het spek uit. Voeg de kipfilet toe en braad de blokjes 3-5 min. mee. Roer af en toe door.
Gedaan3 Voeg de aardappelen en ui toe en braad het geheel nog ca. 3 min. Roer er 300 ml water, de maispuree en de rest van de maïs door en breng op smaak. Laat met een deksel op de pan ca. 20 min. zachtjes prnttelen.
Gedaan4 Meng er tot slot de room en melk door. Verwarm op een laag vuur kort mee maar laat de soep niet meer koken. Bestrooi met fijngehakte bieslook en serveer direct.
Kooktips
Zorg er goed voor dat de soep in stap 3 niet meer kookt, omdat de soep anders gaat schiften.
Serveren
Serveer bij deze stevige soep vers boerenbrood of stokbroodjes, die u kort in de oven opbakt.
Variatie
U kunt voor de variatie ook nog 100 g garnalen tegelijk met de mais en het water in stap 2 toevoegen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Kippensoep met maïs
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling