1 Klop de kipfilets plat tussen stukken plasticfolie. Breng ze op smaak met wat zout en peper en wentel ze door de bloem. Snijd het spek in kleine dobbelsteentjes.
Gedaan2 Verhit de olie in een pak en bak daarin het spek ca. 3 min. uit tot het goudgeel is. Neem uit de pan. Bak de salie kort in het achtergebleven vet en neem het uit de pan.
Gedaan3 Smelt de boter in de pan en braad daarin de kipfilets ca. 4 min. Draai ze tussentijds één keer om. Neem de filets dan uit de pan en het het overtollige vet af.
Gedaan4 Breng de wijn en bouillon in de pan aan de kook. Voeg de salie toe en leg de kipfilets in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de filets nog ca. 10 min. zachtjes koken. Roer de slagroom erdoor en bestrooi met spek.
Kooktips
Als u liever een wat dikkere saus hebt, kunt u de kipfilets voor het serveren even kort uit de saus nemen en deze iets laten inkoken.
Serveren
Serveer bij de kipfilets aardappelpuree en gekookte sperziebonen of peultjes, die u kort smoort in boter met wat sjalotjes.
Wist u dit?
In Italië worden salieblaadjes ook wel door beslag gewenteld, in hete olie gefrituurd en als hapje, of als bijgerecht bij een vleesgerecht geserveerd.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Kipfile met salie
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling