Het vlees, bijna ieder stukje vlees, karbonade, biefstuk, varkenshaas, speklappen etc. kan prima in de pan blijven bij het maken van de jus. Mocht u nu een delicater stukje vlees hebben. Bijvoorbeeld biefstuk. Haal het er dan even uit en laat rusten in aluminiumfolie. Voor de rest is het maken van de jus hetzelfde.
1 Zet het vuur hoog en zorg dat de extra roomboter ook weer lekker bruin wordt.
Gedaan2 Voeg nu een half kopje water toe. Zorg dat u niet teveel doet want dan wordt de jus te dun. Ik gebruik hier ongeveer een derde van een kopje voor .en zorg dat de extra roomboter ook weer lekker bruin wordt.
Gedaan3 Het zal lekker gaan bruisen in de pan, wacht tot de bellen verdwijnen en de jus een mooie dikte heeft bereikt. Maak op smaak met de peper en een beetje mosterd naar smaak.
Gedaan4 De jus zal na enige tijd een mooie dikte hebben en is dan klaar om te serveren.
Gedaan5 Schenk de jus over in een bakje en je hebt lekkere zelfgemaakte jus! Niks moeilijks aan. Eet smakelijk!
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Jus van Oma
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling